X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Marian Lupu decorat de Klaus Iohannis

9 sep. 2022,, 15:45   Societate
3646 0

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, a fost decorsat de către președintele României cu Ordinul „Steaua României”. Un decret în acest sens a fost semnat de către Klaus Iohannis pe data de opt septembrie curent.

Potrivit unui comunicat remis de către Președinția României, ordinul a fost oferit „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională adusă la dezvoltarea auditului public în context european”.

„Pentru integritatea și profesionalismul de care au dat dovadă în exercitarea actului de control, Președintele României a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor domnului Holm Janar, Auditorul General al Oficiului Național de Audit al Republicii Estonia, domnului Lupu Marian, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova, și domnului Tavares José, Președintele Curții de Conturi a Republicii Portugheze”, se precizează în nota informativă.

În februarie 2019, fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a fost selectat în calitate de candidat la președinția Curții de Conturi, de membrii Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe. Acesta a fost unicul candidat care și-a depus dosarul la concurs, ulterior fiind numit în funcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?