X 
Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Macedonia de Nord îl va lăsa pe Lavrov să participe la reuniunea OSCE

25 noi. 2023,, 14:20   Societate
2714 0

La întîlnirea de vineri, guvernul Macedoniei de nord a permis avioanelor rusești, care vor transporta delegația pentru a participa la reuniunea ministerială a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), să zboare deasupra teritoriului său.

Decizia guvernului Macedoniei de Nord permite Ministerelor Apărării și Afacerilor Externe "să ia decizii suplimentare cu privire la eliberarea permiselor pentru survolarea și aterizarea aeronavelor rusești în timpul celei de-a treisprezecea reuniuni ministeriale de la Skopje în perioada 29 noiembrie-1 decembrie", relatează haqqin.az.

"Acest supliment corespunde regulamentului UE și prevederilor mijloacelor restrictive, care prevăd excepții de la restricțiile în cauză pentru conferințele internaționale, cum ar fi summitul OSCE de la Skopie", se arată în mesaj.

Potrivit informațiilor mass-media, din delegația rusă va face parte ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, "medicul său, personalul tehnic, securitatea", 17 diplomați, inclusiv purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, și 24 de jurnaliști - în total 85 de persoane.

La reuniunea ministerială OSCE de anul trecut găzduită de Polonia, Varșovia a refuzat intrarea lui Lavrov pe teritoriul țării. Această decizie a înfuriat Moscova, care a numit refuzul "fără precedent și provocator”.

17
2
1
3
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?