Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Locuitorii unui sat din nordul țării au acum acces la apă de calitate

24 iun. 19:00   Societate
1832 0

Cei aproximativ o mie de locuitori ai satului Șeptelici din raionul Soroca beneficiază acum de acces la apă de calitate direct în gospodării, notează Noi.md.

Proiectul a inclus construcția a 22 de kilometri de rețele de apeduct, două turnuri de apă cu o capacitate de 50 de metri cubi fiecare și o stație de tratare a apei. Totodată, a fost amenajată o zonă de protecție și au fost instalate 63 de cămine de vizitare.

În urma implementării proiectului, toate instituțiile sociale importante din localitate au fost conectate la noul sistem de alimentare cu apă: gimnaziul, frecventat de aproape 100 de copii, grădinița cu 48 de copii, Casa de cultură, Oficiul medicilor de familie, primăria, precum și 220 din cele 370 de gospodării din sat. De asemenea, șapte agenți economici din localitate au fost și ei conectați la apeduct.

Potrivit primarului, Victoria Andriuța, înainte de construcția rețelei publice de alimentare cu apă, locuitorii satului Șeptelici, în special, în timpul verii, se confruntau cu mari probleme, deoarece aproximativ 90 % dintre fîntînile din localitate secau, iar apa care mai rămînea nu putea fi folosită pentru consum alimentar.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 11,055 milioane de lei. Proiectul a fost realizat în cadrul Programului Național "Satul European".


0
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?