X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Locuitorii din Soroca: "Nistrul este murdar, iar mirosul urît este insuportabil"

28 mai. 08:30   Societate
3439 1

Locuitorii din Soroca spun că şi-ar dori ca Nistrul să fie mai curat, iar oamenilor să le pese mai mult de mediul ambiant. Şi calitatea apei din oraş, dar şi a aerului, lasă de dorit din cauza deşeurilor din sistemul de canalizare care se scurg în rîu.

Localnicii speră că problema se va rezolva atunci cînd va fi construită stația de epurare, despre care se tot vorbeşte în ultimii ani. Lucrările ar trebui să înceapă la toamnă.

Țeava prin care sînt evacuate deşeurile din sistemul de canalizare din Soroca de află la 200 de metri de faimoasa cetate din oraş. Zilnic, peste 2 mii de metri cubi de reziduuri ajung în Nistru. Localnicii spun că deja nu mai pot suporta mirosul neplăcut, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

„Locuiesc şi eu pe malul Nistrului şi cunosc foarte bine ce înseamnă cînd respiri un aer murdar şi cînd vezi că și apa e murdară. Toată lumea merge pe aici, toţi întorc nasurile şi ne întreabă cum locuim aici”.

Costul estimativ pentru construcția stației de epurare este de 11 milioane de euro.


„Sperăm că la sfîrșitul anului 2027 vom avea staţia de epurare. În luna septembrie, se preconizează deja anunțul pentru participarea operatorilor economici la licitație pentru a fi selectat un agent economic pentru construcția acestei stații”, menționează Lilia Pilipețchi, primarul municipiului Soroca.

Autorităţile din oraş spun că deja au identificat și terenul, unde va fi construită stația de epurare.

0
1
0
7
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав