X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Primele cîteva gospodarii din Cosăuți se vor putea racorda în curînd la la rețeaua de distribuție a gazelor naturale

24 iun. 11:15   Societate
2909 0

Primele 20 de gospodarii din satul Cosăuți, raionul Soroca, se vor putea racorda la rețeaua de distribuție a gazelor naturale în lunile următoare, notează Noi.md.

Acest obiectiv va deveni posibil după finalizarea lucrărilor de extindere a acesteia, actualmente fiind finalizate lucrările de pozare a conductelor subterane de gaze din polietilenă de presiune medie și joasă.

Gazificarea acestei localități a devenit realizabilă după construcția conductei de gaze interrurale de presiune înaltă cu o lungime totală de peste 9 kilometri în anul trecut, precum și instalarea punctului principal de reglare-măsurare a gazelor. Drept urmare, pe lîngă gospodăriilor private, proiectul va permite racordarea la rețea a instituțiilor sociale importante, inclusiv primăria, școală și grădiniță.

La fel, este în toi reamplasarea a circa 1,2 km de conducte supraterane de distribuție a gazelor naturale în unul din cartierele municipiului Soroca, situat în nordul Republicii Moldova pe malul drept al Nistrului.

După finalizarea lucrărilor de reamplasare a rețelelor de gaze vor fi asigurate cu volumele necesare de gaze peste 300 de apartamente din acest cartier.


Per total pe țară, în anul 2024 se vor poza peste 89 kilometri de gazoduct, iar lucrările sînt efectuate în 47 de localități. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapa, cca 1700, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав