Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Locuitorii din satul Mereni vor avea acces la apă potabilă

9 dec. 2023,, 16:00   Societate
2659 0

În curînd, locuitorii din satul Mereni, raionul Anenii Noi, vor avea acces la apă potabilă și sistem de canalizare direct în propriile gospodării, datorită implementării proiectului intitulat „Construcția sistemului de alimentare cu apă și canalizare” de către Primăria localității.

Proiectul prevede construirea a patru km de sistem de canalizare, precum și a unei stații de epurare a apei uzate cu capacitatea de 75 m3. Totodată, în cadrul proiectului se execută lucrări de reabilitare a drumului deteriorat în procesul de implementare a acestuia.

Proiectul se află în prezent în etapa de finalizare, reprezentînd un pas important către îmbunătățirea condițiilor de viață pentru comunitatea din Mereni, notează Noi.md cu referire la provincial.

Prin implementarea acestui proiect, 213 gospodării cu peste 600 de locuitori vor avea acces la apă potabilă și sistem modern de canalizare.

Proiectul este finanțat prin Acordul privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat Republicii Moldova de Executivul de peste Prut.

3
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?