Cazul Șor stiri: 594

Locuitorii a zece sate din raionul Rîșcani vor avea acces la apă de calitate

3 oct. 16:58   Societate
2205 0

Locuitorii din zece localități din raionul Rîșcani vor avea acces îmbunătățit la servicii calitative de apă. În scopul realizării Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, astăzi, la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a fost semnat Acordul de cooperare pentru implementarea subproiectului investițional „Construcția infrastructurii de alimentare cu apă a localităților din raionul Rîșcani”.

Acordul de cooperare în vederea implementării subproiectului investițional, în valoare de circa 7,6 mil. euro, a fost semnat de către Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și autoritățile administrației publice locale din raionul Rîșcani. Termenul de realizare a subproiectului este luna decembrie 2027, transmite nordnews.

„În cadrul subproiectului se planifică actualizarea documentației tehnice de proiect, elaborarea studiului impactului asupra mediului și social, construcția stației de captare, a stației de tratare a apei potabile, a rețelelor de apeduct, aducțiuni, rezervoare, stații de pompare etc.”, se arată într-un comunicat emis de ADR Nord.

Prin realizarea subproiectului va fi creat acces la servicii calitative de alimentare cu apă potabilă pentru circa 8 mii de locuitori din 10 localități din raionul Rîșcani – Costești, Duruitoarea, Proscureni, Păscăuți, Dămășcani, Duruitoarea Nouă, Dumeni, Văratic, Horodiște și Petrușeni.

„Secretarul de stat în domeniul dezvoltare regională, Ana Mardare, a apreciat suportul Băncii Mondiale în sporirea accesului la serviciile de alimentare cu apă și sanitație pentru cetățenii Republicii Moldova și a urat succes tuturor părților implicate, asigurîndu-i de tot sprijinul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în realizarea sarcinilor stabilite”, anunță ADR Nord.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?