X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Livrarea produselor alimentare la domiciliu: Lucruri importante de știut

3 oct. 2023,, 16:15   Societate
3465 0

Livrarea produselor alimentare la ușa consumatorilor devine o activitate tot mai populară în Republica Moldova.

Astăzi, fiecare unitate de alimentație publică alege să livreze alimente și să ofere servicii accesibile pentru consumatori.

Iată la ce aspecte trebuie atragă atenția consumatorul, potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în cazul în care a ales serviciul de livrare a produselor alimentare la domiciliu.

- să se asigure că unitatea de alimentație publică (restaurant, cantină…) este autorizată sanitar-veterinar de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor;

- să se asigure că comanda va fi recepționată la timp, astfel încît aceasta să poată fi păstrată într-un loc sigur dacă alimentele nu sînt consumate imediat;


- să inspecteze ambalajul comenzii pentru a se asigura că nu este deteriorat;

- să verifice temperatura alimentelor recepționate. recepționate (alimentele trebuie livrate la o temperatură sigură pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, iar dacă produsele nu sunt livrate la temperatura potrivită, să nu le consume și să contacteze imediat restaurantul sau serviciul de livrare);

- înainte de a consuma orice produs alimentar de la un serviciu de livrare, să-l verifice organoleptic (miros, gust, aspect exterior). Dacă se observă unele semne vizibile de alterare, cum ar fi mucegai și miros neplăcut, produsul nu va fi consumat, dar va fi contactat imediat restaurantul sau serviciul de livrare;

- să păstreze la frigider alimentele, în cazul în care nu sunt consumate imediat la livrare (nu se recomandă păstrarea alimentelor în ambalajul în care au fost livrate deoarece unele ambalaje, cum ar fi cutiile de polistiren, nu sunt neapărat etanșe și pot afecta negativ calitatea alimentelor prin uscare);

- reîncălzirea produselor culinare se efectuează la temperaturi optime de minim +75 C, în recipiente speciale care ar permite încălzirea uniformă și rapidă a produselor. Supele și sosurile, în schimb, vor fi încălzite pînă la temperatura de fierbere.

- să se spele pe mîini înainte de a manipula sau consuma alimente;

- să ceară întotdeauna bonul de casă.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?