Lemne de foc de circa 100.000 lei din penitenciarul din Leova

26 iun. 13:03   Societate
2197 0

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și ai DGUP din cadrul Poliției, au deconspirat o schemă prin care doi deținuți din Leova au înșelat șapte persoane din Hîncești, cărora le-au promis lemne de foc de circa 100.000 lei.

Aceștia și-au pus în aplicare schemă în octombrie-noiembrie 2022, cu ajutorul altor persoane din afara penitenciarului, cu privire la care investigațiile penale continuă. Mai exact, aceștia publicau pe internet anunțuri cu prețuri atractive de 1.100 lei Ulterior, clienții purtau discuții cu pretinșii vînzători din penitenciar și le transferau banii pe conturile complicilor, prin folosirea terminalelor de plată publice din magazine sau alte locații.

Deținuții au vîrste de 23 și 36 de ani, iar pedepsele pe care și le ispășesc au fost pronunțate pentru infracțiuni de omor și viol, fiind în penitenciar de circa cinci ani. Astfel, odată ce intrau în posesia banilor, deținuții își cumpărau cu ajutorul altor persoane de mîncare, țigări și dispozitive de comunicare, interzise în penitenciar.

După investigațiile preliminare, sub conducerea procurorilor PCCOCS, în penitenciarul din Leova au avut loc patru percheziții desfășurate de ofițerii de poliție și colaboratorii Administrației Naționale a Penitenciarelor (video) . Prin urmare, la cei doi deținuți au fost depistate și ridicate mai multe obiecte interzise: dispozitive de stocare a informației, precum și înscrisuri de ciornă.

În continuare se desfășoară acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și identificarea victimelor care au avut de suferit în urma acestei escrocherii.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?