X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Lăcașele sfinte din Chișinău vor primi apă potabilă, de Bobotează

17 ian. 16:17   Societate
2773 0

Ziua de 19 ianuarie marchează Botezul Domnului sau Boboteaza, moment care încheie sărbătorile de iarnă. Cu ocazia acestei sărbători, credincioșii primesc Agheasma Mare, care o pot consuma timp de opt zile consecutiv.

A devenit deja o tradiție, ca în ultimii zece ani, S. A. „Apă-Canal Chișinău” să livreze de Bobotează bisericilor din municipiul Chișinău de apă, care va fi pregătită pentru sfințire. Numită și Agheasmă Mare, aceasta va fi împărțită credincioșilor, care vor putea gusta din ea.

Astfel, conform unui grafic stabilit, S.A. „Apă-Canal Chișinău” va livra gratuit de Bobotează circa 70 tone de apă potabilă la mai multe biserici din Chișinău.

„Pe parcursul a două zile, pe 18-19 ianuarie curent, începînd cu ora 09:00, furnizorul de apă va livra circa 40 tone de apă parohiei „Sfinții Teodor și Teodora de la Sihla”, din strada Pușkin, și Parohiei cu hramul Tuturor Sfinților români” din bd. Decebal, 93, care va fi depozitată într-un rezervor special amenajat, fiind ulterior sfințită și împărțită enoriașilor.

În intervalul 09:00-17:00, cîte 12 tone de apă vor fi livrate comunității religioase „Sf. Dimitrie cel Nou” din str. Pietrarilor, 2, bisericii „Tuturor Sfinților proslăviți pe meleagurile Moldovei” din strada Dimo, 6, dar și Mănăstirii „Sf. Andrei din or. Durlești din str. N. Dimo, 100”, se arată în comunicatul Apă-Canal.


Autocisternele cu apă vor fi amplasate în curțile bisericilor, iar după sfințire, fiecare credincios va putea să ia cantitatea necesară de apă sfințită.

12
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?