Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Parlament a avut loc o nouă rundă de discuții. În centrul atenției firmele de taxi

13 noi. 2023,, 16:00   Societate
1981 0

Legislativul a găzduit o nouă rundă de consultări publice cu privire la asigurarea obligatorie (RCA) pentru companiile care prestează servicii de taxi.

La ședință au participat deputați, reprezentanți ai companiilor care prestează servicii de taxi, ai companiilor de asigurări, precum și reprezentanți ai Băncii Naționale a Moldovei și ai Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții companiilor de taxi au menționat că în continuare întîmpină dificultăți în procesul de eliberare a asigurărilor RCA și au reiterat necesitatea adoptării unor măsuri ce ar accelera soluționarea acestei situații.

La rîndul său, deputata Iulia Dascălu a evidențiat importanța deblocării situației create, avînd în vedere rolul esențial al serviciilor de taxi în transportul public și necesitatea protejării intereselor atît ale operatorilor, cît și ale utilizatorilor acestor servicii. „Am fost sesizați, în mod repetat, de către operatorii de transport rutier care prestează servicii în regim de taxi despre faptul că întîmpină dificultăți în activitate, din motiv că nu pot obține asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Domeniul în care activează operatorii de transport este unul important pentru economie și el trebuie să rămînă viabil, de aceea trebuie să le oferim posibilitate acestor operatori să-și continue activitatea și să ofere servicii cetățenilor”, a menționat deputata Iulia Dascălu în cadrul discuțiilor cu participanții la consultări.

Totodată, parlamentara a menționat că urmează a fi examinate unele modificări ale cadrului normativ privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.


La finalul ședinței, participanții au convenit că vor prezenta lista unităților de transport ale companiilor de taxi ale căror asigurări RCA vor expira pînă la sfîrșitul anului curent. Ulterior, vor avea loc discuții cu asiguratorii în vederea identificării unor soluții care ar asigura continuarea activității acestor unități de transport.

1
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?