X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Cum arată taxiurile zburătoare care vor fi experimentate la Paris pe durata Jocurilor Olimpice

10 iul. 20:30   Externe
4951 0

Zilele trecute, directorul general al Aeroports de Paris (ADP), Augustin de Romanet, a anunțat pentru publicația Ouest-France, că așteaptă o certificare pentru a putea testa taxiuri zburătoare deasupra capitalei în timpul Jocurilor Olimpice.

În Internet au apărut imagini cu taxiurile zburătoare.

Ordinul guvernamental autorizează crearea unei a cincea platforme pentru taxiurile zburătoare ale companiei Volocopter. Acest "vertiport" va fi instalat pe o barjă pe Sena. Primăria Parisului a anunțat că va contesta ordinul, transmite Digi24.


Experimentul cu taxiuri zburătoare, limitat la zboruri de demonstraţie gratuite, este criticat de numeroşi aleşi municipali din Paris, atît de la majoritate, cît şi de la opoziţie. Aceștia îl numesc „un proiect absurd” şi o „aberaţie ecologică”.

De altfel, Primăria Parisului a anunţat că va studia posibilitatea unui recurs în justiţie împotriva acestei decizii, conform edilului socialist al capitalei franceze, Anne Hidalgo.

Promotorii acestor taxiuri zburătoare, prezentate ca fiind mai mici, mai uşoare şi mai puţin zgomotoase decît elicopterele, insistă asupra posibilităţii de a le folosi ulterior - graţie unor versiuni mai mari - mai ales pentru transportul sanitar de urgenţă.

Jocurile Olimpice vor începe la data de 26 iulie în capitala Franţei, iar aprobarea Guvernului francez pentru acest proiect referitor la taxiurile zburătoare era aşteptată de mai multe luni.

Taxiul zburător Volocity ar putea fi experimentat la Paris. Foto: Profimedia Images

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав