X 
Arşiţa stiri: 180
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1455

La Ciocana va fi construită o închisoare

15 mar. 15:15   Societate
3707 0

În sectorul Ciocana al Capitalei va fi construită o închisoare, cu peste o mie de locuri pentru deținuți. Declarația a fost făcută de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

Oficiala susține că noua închisoare, care ar urma să înlocuiască vechiul penitenciar nr.13 din centrul capitalei, va fi dată în exploatare peste patru ani, adică în 2028. Proiectul va fi realizat de Oficiul Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiect (UNOPS), transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Planurile de construire a unui nou penitenciar la Chișinău au fost anunțate încă din 2016, dar închisoarea nu a fost construită niciodată. Potrivit ministrei Justiției, construcția a fost blocată din diverse motive: de la lipsa unui management și implementare eficace pînă la criza energetică și pandemie, precum și o creștere semnificativă a prețurilor după 2021-2022.

„Anul trecut, echipa Ministerului Justiției, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a făcut eforturi enorme pentru a revizui proiectul de construcție și a reduce scara de la 1.560 la 1.050 de locuri”, a declarat oficiala.

Ministra susține că Moldova a ajuns la un acord cu Oficiul Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiect, care a acceptat să preia construcția noii închisori. UNOPS a elaborat deja un plan detaliat și un program de lucru, iar construcția este planificată să fie încheiată în trei ani – pînă în 2028, noua închisoare ar trebui să fie gata de funcționare. Acesta va fi amplasată pe strada Uzinelor 251 din sectorul Ciocana.

5
2
0
3
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав