Coronavirus stiri: 8212
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

La Chișinău a avut loc un concert de gală al laureaților unui festival de cîntec

28 mai. 10:15   Societate
2665

Casa Rusă din Chișinău a găzduit un concert de gală al cîștigătorilor celui de-al XXIV-lea festival municipal „Credință, Speranță, Dragoste – Victoria”, dedicat Marii Victorii, relatează Noi.md.

La festival au participat tineri și școlari din 37 de licee, gimnazii, studiouri vocale și cercuri din capitală. Juriul, care include în mod tradițional artiști ai poporului din Moldova, a avut de ales din 93 de piese propuse spre apreciere. Juriul exigent a selectat 16 lucrări pentru a participa la concertul de gală.

Evenimentul festiv a fost deschis de către președintele Consiliului Veteranilor din Chișinău, Yuri Eremin, Artistul Poporului din Republica Moldova, președintele juriului, Eleonora Konstantinova, și șeful biroului Rossotrudnichestvo din Republica Moldova, Andrei Muravyov. Aceștia au mulțumit participanților, conducătorilor și părinților lor pentru susținerea competiției patriotice dedicate Marii Victorii și au urat în continuare dezvoltare creativă tinerelor talente.

Dmitri Kantemirov, un cîntăreț cunoscut în Moldova și participant la multiple festivaluri, a conferit un ton înalt întregului concert interpretînd melodia compozitorului Nikolai Usachev „Nu uita de Ziua Victoriei!”. Apoi au fost interpretate melodiile din diferiți ani de către laureații competiției – soliști, ansambluri și grupuri vocale. Fiecare cîștigător a primit diplome și premii, scrisori de mulțumire au fost înmînate conducătorilor artistici și directorilor instituțiilor de învățămînt, în care-și fac studiile participanții la eveniment. Gazda concertului a fost maestra în arte Irina Grekova.

Pe tot parcursul concertului, în sală a domnit o atmosferă de sărbătoare, iar piesa finală „Ziua Victoriei” a fost cîntată de toată lumea – participanți și spectatori, copii și adulți. Sprijinul acordat competiției de către Casa Rusă, Comunitatea Rusă a Republicii Moldova și alte organizații inspiră încredere că festivalul aniversar de 25 de ani „Credință, Speranță, Dragoste – Victoria” se va desfășura la un nivel înalt și va reuni chiar și mai mulți participanți.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав