X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

La ce se uită moldovenii - care este cel mai popular post TV

12 iul. 2023,, 20:00   Societate
5088 2

Postul TV Cinema 1 a devenit cel mai popular din Moldova la jumătate de an de la suspendarea a șase posturi TV. Cel puțin asta arată datele măsurătorului TV MR MLD.

Cinema 1 difuzează inclusiv contentul postului TV RTR-Moldova,care a fost la fel suspendat de autorități acum șase luni.

Ratingul postului TV Cinema 1 pentru publicul de peste 18 ani (procentul telespectatorilor pe minut din numărul total al populației) a constituit în iunie 1%, iar cota medie de audiență a acestuia (procentul telespectatorilor din numărul total al populației, care privesc televizorul în acest moment) – 8,79%.

Din 1 iulie și pînă în data de 9 iulie, ratingul Cinema 1 a constituit 1,05%, iar cota de audiență – 8,71%. Este cea mai mare cifră de audiență printre posturile TV din Moldova., transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Popularitatea Cinema 1 a început să crească după ce la sfîrșitul anului trecut Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat șase posturi TV: TV6, Orhei TV, Primul în Moldova, Accent TV, NTV Moldova și RTR Moldova.


Premierul de atunci, Natalia Gavrilița, a declarat că aceste posturi TV „au încălcat repetat și în mod grav Codul Serviciilor Audiovizuale, reflectînd în mod tendențios și manipulator evenimentele din țara noastră și războiul din Ucraina”.

În momentul suspendării emisiei a șase posturi TV, cel mai popular dintre acestea era RTR-Moldova, care după această decizie a anunțat că contentul său local va fi disponibil pe Cinema 1. Ambele posturi TV: RTR-Moldova, și Cinema 1 au tangențe cu casa de vînzări Nova TV căreia îi vindeau timpul de emisie.

La sfîrșitul anului trecut, Cinema 1 ocupa a opta poziție în ratingul popularității. Reprezentanții postului explică succesul de acum prin faptul că „după suspendarea celor șase posturi TV pe piață s-a creat un vacuum”, dar și prin difuzarea unui content căutat de telespectatori.

Al doilea după popularitate este acum postul TV Prime: în iunie ratingul acestuia a constituit 0,65%, iar cota de audiență – 5,67%, la începutul lunii iulie – 0,69% și 5,66%.

Pe locul trei se află postul public Moldova 1 cu un rating de 0,53% și cu cota de audiență de 4,62% în iunie. Jurnal TV ocupa a patra poziție în iunie cu un rating de 0,4% și cu o cotă de audiență de 3,49%, dar la începutul lui iulie – a treia poziție cu ratingul de 0,41% și cota de 3,38%.

Pe locul cinci în top se află postul TV8. Ratingul acestuia a fost în iunie de 0,36%, iar cota de audiență – 3,13%.

În top 10 al celor mai populare posturi TV au mai intrat în iunie Сanal 5, Pro TV, N4, Exclusiv TV și Canal 2.

3
2
0
2
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?