X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Un post TV cere anularea a 4 amenzi, primite pentru reflectarea știrilor din Ucraina

13 apr. 2023,, 11:00   Societate
2338 0

Consiliul Audiovizualului (CA) a declarat că a obținut cîștig de cauză în prima instanță pe marginea deciziei din 23 martie 2022, prin care RTR-Moldova a primit 4 amenzi în sumă de 26 000 de lei pentru prezentarea unilaterală a subiectelor despre acțiunile militare desfășurate pe teritoriul Ucrainei și despre incendiul de la Centrala nucleară de la Zaporoje, în programul informativ în limba rusă „Вести-Moldova”.

Consiliul a menționat că în buletinul de știri din 3 martie 2022 referitor la acțiunile militare din regiunile Lugansk și Donețk, RTR-Moldova nu a prezentat principalele puncte aflate în opoziție, reflectînd doar declarațiile reprezentantului Ministerului Apărării din Federația Rusă, notează newsmaker.

Reprezentanții Consiliului au mai spus că în știrile din 4 martie de anul trecut, subiectul referitor la incendiul de la Centrala nucleară Zaporoje are la bază, în exclusivitate, declarațiile reprezentantului Ministerului rus al Apărării și nu conține alte informații cu substrat documentat și probe concludente care ar confirma afirmațiile și acuzațiile aduse, știrea avînd un caracter lipsit de echilibru.

„Astfel, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a respins pe 7 aprilie 2023, drept neîntemeiată, cererea înaintată de SRL „TV-Comunicații Grup”, fondatoarea serviciului media audiovizual „RTR Moldova”, prin care solicita anularea amenzilor”, a precizat Consiliul Audiovizualului.

Anterior, reprezentanții RTR Moldova au respins acuzațiile la capitolul informării corecte, insistînd că într-un caz nu exista poziția părții ucrainene la momentul difuzării buletinului. Cu privire la știrea despre incendiul de la centrala nucleară, RTR Moldova declara că a oferit mai multe comentarii la subiect în material și a echilibrat opiniile.

5
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?