X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

La ce etapă se află dosarele în care figurează Veaceslav Platon

4 iun. 2022,, 15:07   Societate
3352 0

Cele trei dosare penale pe numele lui Veaceslav Platon din gestiunea Judecătoriei Chișinău bat pasul pe loc.

Deși magistrații au programat zeci de ședințe, după anunțarea lui Platon în urmărire generală niciuna din ele nu a fost lucrativă, cu excepția unei ședințe care s-a limitat la înaintarea cererilor din partea apărării.

Motivele amânării ședinţelor în dosarele Platon au fost multiple, dar de cele mai multe ori din cauza neprezentării părților la proces, în special a inculpatului şi apărătorilor săi, scrie anticorupție.md.

În două dosare, magistrații au decis ca procesele de judecată să aibă loc în lipsa inculpatului, însă avocații au înaintat mai multe cereri de recuzare, toate fiind respinse.

Veaceslav Platon este învinuit în trei dosare penale aflate pe rol în instanță, două pentru escrocherii în proporții deosebit de mari, iar unul pentru falsificarea cardurilor bancare.


Veaceslav Platon a plecat în Marea Britanie, la 18 iulie 2021, cu o cursă de avion care a decolat de pe Aeroportul Chișinău. Potrivit unor surse, afaceristul ar fi solicitat azil politic la o săptămână după ce a ajuns în Londra.

El a fost eliberat pe 15 iunie 2020, după patru ani în detenție, în urma unui demers de suspendare a executării pedepsei depus de procurorul general Alexandr Stoianoglo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?