Transnistria stiri: 1339

Japonia va oferi Moldovei un grant de 1,9 milioane de euro, destinat agricultorilor

27 oct. 2023,, 18:16   Societate
1582 0

Republica Moldova va beneficia de susținere nerambursabilă sub formă de grant în valoare de 1,9 milioane euro din partea Japoniei.

În acest sens, Executivul a aprobat astăzi proiectul de hotărîre pentru inițierea negocierilor dintre Republica Moldova și Japonia în vederea semnării acordului de grant privind realizarea Proiectului „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți”.

Potrivit responsabililor de la minister, scopul acestui acord este de a reduce povara fermierilor mici și mijlocii, afectați de consecințele războiului din Ucraina, prin oferirea unor soluții financiare ieftine la procurarea fertilizanților.

„Agricultorii vor beneficia de fertilizanți la un preț redus, scutit de TVA la import, cu posibilitatea de achitare în rate și fără gaj. Proiectul va avea o acoperire naționala și va aduce beneficii tuturor agricultorilor din Republica Moldova”, potrivit Ministerului Agriculturii.

Proiectul va fi implementat de Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA). Agenția va elabora în comun cu partea niponă manualul operațional și procedurile cu privire la termenul contractului de vînzări în rate, procesul de distribuire a fertilizanților, cheltuielile ce urmează a fi suportate de beneficiarii finali ș.a.


Grantul va fi oferit pînă la data de 31 martie 2024, cu posibilitate de extindere a perioadei.

4
1
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?