X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Dragalin, așteptată la Parlament

22 mai. 21:00   Politică
2372 0

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este așteptată la Comisia Juridică a Parlamentului pentru a oferi explicații în cazul învinuirilor aduse fostei membre a Comisiilor Pre-Vetting și Vetting, Tatiana Răducanu.

Deputații vor să știe care sînt dovezile că Răducanu ar avea legătură cu fugarii Veaceslav Platon și Ilan Șor. Solicitarea vine după ce, săptămîna trecută, șefa statului, președintele Parlamentului, dar și mai mulți deputați au declarat că vor să vadă probele din acest dosar. Precizăm că procesul penal pe numele Tatianei Răducanu se află în gestiunea Veronicăi Dragalin, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Președinta Comisiei Juridice a Parlamentului, Veronica Roșca, spune că atunci cînd a fost acceptată cererea de demisie a Tatianei Răducanu, mai mulți deputați au avut întrebări referitor la scrisoarea Procuraturii Anticorupție, semnată de Veronica Dragalin.

Președinta Comisiei Juridice susține că deputații au dreptul să ofere întrebări, iar această solicitare nu este o interferență în actul justiției.

Amintim că săptămîna trecută, Parlamentul a aprobat demisia Tatianei Răducanu din funcția de membru al celor două comisii, care evaluează integritatea judecătorilor și procurorilor. Scandalul a izbucnit după ce Procuratura Anticorupție a anunțat că a descoperit într-un telefon sute de mesaje din 2014, în care Veaveslav Platon și Aureliu Colenco discutau despre relația pe care o au cu Tatiana Răducanu. Într-un mesaj, Colenco îl convingea pe Platon că Răducanu "ar fi 100% omul lor".


Procuratura Anticorupție susține că există suspiciuni că Veaceslav Platon și Ilan Șor intenționau să infiltreze în comisiile de evaluare a judecătorilor și procurorilor o persoană pe care o pot controla. De cealaltă parte, Platon și Colenco spun că au avut doar convorbiri audio, nu prin mesaje și că nu-și amintesc să fi vorbit despre Tatiana Răducanu.

Ultima a declarat că acuzațiile invocate în scrisoarea Procuraturii Anticorupție sînt false și nu corespund realității. Precizăm că, imediat după publicarea scrisorii, atît șefa statului, Maia Sandu, cît și președintele Parlamentului, Igor Grosu, au spus că informațiile prezentate de Procuratura Anticorupție nu sînt deloc convingătoare și că ar trebui prezentate probe concrete.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?