Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Învingătorii Olimpiadei Republicane la Ecologie

26 feb. 16:00   Societate
1981 0

Învingătorii Olimpiadei Republicane la Ecologie au fost anunțați duminică în cadrul unei festivități de premiere. Ediția din anul curent a concursului a întrunit circa 80 de participanți, elevi și profesori din întreaga țară.

Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării, a felicitat participanții, exprimîndu-și recunoștința pentru efortul depus de către elevi și profesori în realizarea proiectelor de cercetare ce au potențial de a contribui la îmbunătățirea situației ecologice și promovarea activismului privind grija față de mediul înconjurător, notează Noi.md.

Olimpiada Republicană la Ecologie a întrunit elevi din instituțiile de învățămînt general care, sub îndrumarea unui cadru didactic sau a unui cercetător științific, au elaborat un proiect (o invenție sau o cercetare) care să contribuie la rezolvarea unei/unor probleme de mediu.

La competiția din acest an, s-au înscris 31 de proiecte elaborate de 58 de elevi, ghidați de 29 de profesori coordonatori. Comisia de jurizare a evaluat fiecare proiect și a înaintat pentru premiere 18 elevi, autori ai 10 proiecte învingătoare.

Premianții Olimpiadei sînt elevi ai unor instituții de învățămînt din raioanele/municipiile: Anenii Noi, Cahul, Chișinău, Criuleni, Drochia, Ialoveni și Ungheni.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?