Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Interacțiunea dintre autoritățile publice și operatorii de transport va fi simplificată

21 feb. 18:30   Societate
1969 0

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Regulamentul subsistemului informațional ,,Platforma de Analiză și Generare Rapoarte”.

Aceasta este parte a Sistemului de Management Integrat, prin intermediul căreia se va asigura automatizarea, modernizarea și facilitarea serviciilor publice și schimbului de informații între autoritățile publice și operatorii de transport.

Sistemul va fi gestionat de Agenția Națională Transport Auto (ANTA) și se va conecta la sisteme informaționale ale furnizorilor de date, precum e-GPS, e-Bilet, Registrul Operatorilor de Transport Rutier, Biroul Național de Statistică, Sistemele informatice ale autogărilor, Serviciul Vamal etc. Astfel, vor fi generate rapoarte, statistici, indicatori de performanță, necesare pentru monitorizarea proceselor și luarea deciziilor de către ANTA, dar și de alte autorități publice.

Regulamentul stabilește funcțiile subsistemului informațional, drepturile, obligațiile și atribuțiile posesorului, deținătorului, destinatarilor, administratorului tehnic, administratorului de sistem, furnizorilor de date și a registratorilor. La fel, sînt stabilite metodele de conectare cu sisteme informaționale terțe, de securizare a informației și de prelucrare a datelor cu caracter personal.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?