X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Încă un pas important în lupta cu cancerul în Moldova

26 apr. 13:00   Societate
4109 0

Încă un pas mare în tratamentul maladiilor oncologice. Institutul Oncologic a fost dotat cu un aparat de brahiterapie, unic în Republica Moldova.

Tratamentul prin brahiterapie trideminsională permite specialiștilor plasarea cu înaltă precizie a unei doze mari de radiații direct în apropierea tumorii și distrugerea celulelor canceroase, protejînd în același timp țesuturile sănătoase din organism, cu efecte secundare minime. Procedura este minim-invazivă, sigură, eficientă, nedureroasă, nu presupune internare, iar recuperarea este rapidă, transmite Noi.md.

Возможно, это изображение больница и текст

Echipamentul, în sumă totală de 319,5 mii de euro, a fost donat de Agenția Internațională de Energie Atomică (AIEA), lucrările de reparație a spațiului destinat Serviciului de brahiterapie constituind circa 1 milion de lei, surse alocate din bugetul ministerului.

"Mulțumesc personal Carminei Jimenez Velasco, reprezentanta AIEA pentru Europa de Est care ne-a ajutat enorm în acest proiect și a participat la eveniment.


Și felicitări echipei de specialiști - medici, fizicieni, tehnicieni, asistenți medicali care, să știți, sînt mari profesioniști. Acest echipament împreună cu tomografia permite o ghidare și aplicare individualizată a tratamentului, dinamica fiind posibil de observat la fiecare ședință de tratament.

Vom învinge și noi cancerul în Moldova, prin extinderea accesului la cele mai bune și moderne tratamente oncologice", - a scris ministrul sănătății Ala Nemerenco pe pagina sa de socializare.

10
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?