X 
Jocurile Olimpice stiri: 116
Transnistria stiri: 1410

Încă 30 de zile în izolatorul CNA pentru cei opt reținuți în dosarul „Gărilor”

17 aug. 2018,, 14:10   Societate
2384 0

Magistrații au prelungit mandatele de arestare pe numele a opt angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Gările şi Staţiile Auto”, care sînt cercetați în dosarul schemelor de colectare ilicită a banilor de la transportatorii auto.

Deciziile au fost luate joi, 16 august, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a precizat că potrivit deciziilor, trei persoane au primit cîte încă 30 zile de arest preventiv în izolatorul CNA și în Penitenciarul Nr. 13 din capitală. Totodată, alți cinci suspecți vor sta încă 30 de zile în arest la domiciliu. Alți doi bănuiți vor fi cercetați sub control judiciar.

În acest dosar, mai mulți inculpați sînt cercetați în libertate, iar alte două persoane au fost anunțate în căutare.

Amintim că, mai mulți angajați ai întreprinderii „Gările şi Staţiile Auto” sînt cercetați pentru organizarea unor scheme de acumulare a circa 1,5 milioane de lei lunar de la operatorii de transport şi şoferii de curse naţionale şi internaţionale pentru a fi scutiți de controale.

De asemenea, în cadrul investigațiilor, s-a documentat o altă schemă de însuşire a banilor publici de către angajaţi ai ÎS „Gările şi Staţiile Auto”. Potrivit anchetei, responsabilii de la camera de păstrare a bagajelor ar fi perceput zilnic de la cetăţeni bani pentru depozitarea bagajelor fără a reflecta sumele în evidenţa contabilă. Ulterior, aceşti bani ar fi fost însuşiţi de angajaţii întreprinderii.

Pe aceste cazuri au fost inițiate cîteva dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?