X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1453

În Transnistria, elevilor li se va interzice folosirea telefoanelor în timpul orelor

29 ian. 18:45   Societate
2943 0

În regiunea transnistreană, elevilor li s-ar putea interzice folosirea telefoanelor în timpul lecțiilor.

Astfel de modificări și completări la legea "Cu privire la educație" au fost examinate de către deputații Consiliului Suprem al Transnistriei în cadrul unei reuniuni a Comitetului pentru educație, asociații publice și mass-media. Autorii inițiativei legislative sînt deputații Igor Buga, Andrei Safonov și Pavel Șincariuc.

Legea propune interzicerea utilizării gadgeturilor (telefoane mobile, smartphone-uri, tablete și altele) de către elevi în timpul orelor. Se vor face excepții în cazurile de amenințare la adresa vieții și sănătății elevilor sau a angajaților înstituției de învățămînt, precum și în alte cazuri de urgență.

De asemenea, inițiativa legislativă propune fixarea în legea de profil a unor drepturi și obligații ale participanților la procesul educațional.

La una din următoarele ședințe plenare, deputații va examina proiectul de lege cu privire la modificările și completările la Legea "Cu privire la educație" în prima lectură.


Portalul Noi.md a publicat recent un material analitic pe marginea acestei teme care este una dintre cele mai actuale și dezbătute în societate, cu titlul: „Cînd va fi interzisă total utilizarea telefoanelor mobile în școlile din Moldova?”

Totodată, materialul poate fi atît citit, cît și ascultat.

4
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?