AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 906
Criza energetică stiri: 729

În Rusia a avut loc un concert de cîntece romantice, scrise de moldoveanca Liubovi Gruzinova (VIDEO)

27 apr. 2020,, 15:30   Societate
2258 0

Pe canalul youtube a apărut înregistrarea concertului muzical romantic ”Legendele dragostei” (”Легенды о любви”), care a avut loc în Rusia, scris în diferite perioade de moldoveanca Liubovi Gruzinova, transmite Noi.md.

Programul concertului a avut loc în Odințovo înainte de pandemia de coronavirus, de aceea sala a arhiplină. În special, orchestra simfonică-de estradă al Centrului de dezvoltare a culturii din Odințovo, sub bagheta maestrului Andrei Balin, a interpretat lucrările laureatei concursului internațional de compozitori de romanțe, laureatei concursurilor internaționale de pian, poetei și compozitoarei Liubovi Gruzinova, care este originară din Moldova.

Pianistă profesionistă, compozitoare, laureată a concursurilor internaționale în Italia și republica Cehă, laureată a primului concurs de compozitori de romanțe, poetă, dramaturga Liubovi Gruzinova este autoarea mai multor albume de muzică, a unei serii de cărți, inclusiv o colecție de poezii "Miraje", piesa sa "Paradis" (”Рай”) a fost tradusă în limba letonă și jucată pe scena Teatrului de Stat Dramatic din orașului Liepaja.


În cadrul concertului de muzică romantică "Legendele iubirii" de pe scena Centrului Cultural-sportiv "Мечта" din Odințovo a răsunat o muzică diversă și de diferite genuri. Orchestra de estradă-simfonică, condusă de Andrei Balin, și-a demonstrat în mod tradițional arta performantă. Compozițiile interpretate de muzicieni instrumentiști au fost atît de luminoase, imaginative și vii, încît au permis vocaliștilor să descopere întreaga esență a intenției compozitoarei și poetei.

Au răsunat tango, romanță, vals. Partiturile solo, însoțite de orchestră, au fost interpretate talentat de virtuoșii muzicieni: Serghei Kornîșev (acordeon), Artem Tretiakov (pian), Alexandr Sivaev (vioară).


Este de remarcat faptul că programul concertului a descoperit noi nume pentru publicul din Odințovo - pentru prima dată pe scenă a ieșit deținătorul titlului "Vocea de aur a Turciei", finalistul proiectului Golos și cîștigătorul "Minutei de Glorie” din Turcia - Corai Polat. Și în această seară, piesa "Parlato" a răsunat pentru prima dată în italiană.

Izbitoare și de neuitat a fost evoluția muzicianului Aram Avedikean, care a interpretat o compoziție la flaut. Laureat al festivalurilor internaționale, semifinalist al concursului "Минута Славы" în genul muzical de la Moscova, rezident al emisiunii vocale "Голос" a interpretat compoziția "Nostalgia", fermecînd prin melodicitatea acestui instrument autentic.

A fost plăcută întîlnirea și cu soliștii preferați ai orchestrei estradă-simfonice - Nica Lazarenko și Vladimir Avtomonov.

Romanța "Песня последней встречи", scrisă de Liubovi Gruzinova pe versurile Annei Ahmatova, Nika a interpretat inspirat și foarte senzual, astfel încît simțeai un tremur de la empatia eroinei.

Spectatorii au oferit ovații furtunoase motivelor celtice interpretate de Nika, care i-a transferat pe toți în ținuturile nordice la o fată care tînjește după cavalerul său.

O altă premieră răsunătoare a serii a fost Aria Evei, interpretată de Nika Lazarenko de la Opera Rock "Rai", care a avut drept bază piesa cu același nume a lui Liubovi Gruzinova. Aceasta este o premieră, deoarece lucrarea se află în lucru, dar arii individuale sînt deja scrise. Și una dintre ele, aria Evei, a răsunat pentru prima dată la acest concert.

Publicul a întîmpinat cu încîntare un număr deosebit- "Samba Rusă", interpretat de duetul "Времена". Compoziția este remarcabilă prin faptul că textul cîntecului popular rusesc a fost scris Liubovi Gruzinova, transformîndu-l prin interpretarea orchestrei și ritmuri africane! Evoluarea a impresionat nu numai prin textul autentic, ci și prin modul organic în care a sunat împreună cu motivele africane instrumentale!

La finele concertului, interpreții au primit flori, ovații și aplauze furtunoase. A cîta oară orchestra condusă de Andrei Balin a oferit locuitorilor regiunii Odințov și oaspeților orașului o întîlnire cu frumosul, înălțînd arta deasupra vieții cotidiene.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав