X 
Transnistria stiri: 1329
Eurovision stiri: 495

În orașul Ocnița a demarat un proiect de revitalizare urbană

14 iun. 2022,, 20:00   Societate
2627 0

În orașul Ocnița a fost dat startul lucrărilor de amenajare a teritoriului și reparației a zonei istorico-arhitecturale a localităţii, precum și a patru străzi. Acestea vor fi executate în cadrul unui proiect de revitalizare urbană implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Potrivit ADR Nord, pînă la sfîrşitul acestui an, antreprenorul s-a angajat să execute lucrările specificate în contractul de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice. Valoarea acestui contract constituie 6,22 milioane de lei (peste trei sute de mii de euro), contribuția Primăriei orașului Ocnița fiind de 10%.

Înainte de demararea proiectului, în incinta Primăriei orașului Ocnița a avut loc o ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor prevăzute în contractul de antrepriză semnat recent la ADR Nord. Specialiști ai Agenţiei, autorități publice locale, responsabilul tehnic, antreprenorii care vor efectua lucrările de revitalizare urbană au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a contractelor de execuție a lucrărilor. Ulterior, participanții la ședință s-au deplasat în șantier pentru a inspecta unele locații vizate de proiect.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Păstrăm trecutul pentru viitor - Reabilitarea patrimoniului istoric al orașului Ocnița pentru generațiile viitoare”, depus de Primăria orașului Ocnița în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?