Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

În Moldova se desfășoară Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale 2022

5 aug. 2022,, 23:30   Societate
3041 0

În perioada 31 iulie – 7 august 2022 la Centrul de odihnă și creație F’ESTIVAL (r. Călărași, s. Leordoaia) se desfășoară Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale 2022 (a XV-a ediție) care este organizată de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale cu suportul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, în cadrul Programului de granturi pentru organizațiile de tineret 2022, informează Noi.md.

52 de tineri din Republica Moldova și România, cu vîrsta cuprinsă între 15 și 20 de ani, vor participa activ la programul amplu de activități din cadrul taberei, precum: Ce? Unde? Cînd?, Brain Ring, Treasure Hunting, Erudit Quartet și Trivia Quiz. Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale a devenit o platformă de comunicare pentru tinerii care aleg dialogul intercultural, cunoștințele, cultura, autoeducația și implicarea civică.

Participanții la Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale 2022, fiecare dintre cei 52 de tineri, au și o misiune importantă de îndeplinit, ei vor promova jocurile intelectuale, organizînd evenimente sau concursuri intelectuale în cadrul comunităților lor, pentru a disemina cunoștințele obținute și pentru a cultiva interes față de astfel de activități în rîndul semenilor.

Ministerul Educației și Cercetării susține și promovează organizarea competentă și corectă a odihnei de vară a copiilor orientată spre fortificarea sănătății copiilor, spre odihnă recreativă, dar și creativă, cu îmbogățirea cunoștințelor, comunicare cu semenii etc.

Proiectul este finanțat de Ministerul Educației și Cercetării, începînd cu ediția din 2017.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?