Arşiţa stiri: 167
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

În Moldova au fost înregistrate zeci de cazuri de Covid-19

30 apr. 15:45   Societate
3996 0

În Republica Moldova în ultima săptămînă au fost înregistrate 44 de cazuri de COVID-19 și nouă cazuri de gripă, notează Noi.md.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, în perioada 22 – 28 aprilie au fost înregistrate 44 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 21 în regiunea transnistreană), fiind o descreștere cu 6,4% comparativ cu săptămîna precedentă. Nu au fost raportate cazuri de COVID-19 la copii, în această perioadă.

Tot săptămîna trecută, pe teritoriul țării noastre au fost confirmate nouă cazuri de gripă sezonieră. De la începutul sezonului rece în țara noastră au fost înregistrate 1 761 de cazuri de gripă, 212 140 cazuri de infecții respiratorii.

Specialiștii ANSP recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea – păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mîinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19.

0
0
1
4
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав