X 
Arşiţa stiri: 190
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Maia Sandu ar fi refuzat să fie candidatul forțelor proeuropene: Află de ce

21 mai. 11:36   Politică
6476 0

Maia Sandu a primit propunerea de a deveni candidatul forțelor proeuropene la alegerile prezidențiale din toamnă, însă a refuzat-o după ce i s-a pus condiția să demită Guvernul Recean sau, cel puțin, să înlocuiască miniștrii "nocivi" asupra cărora planează suspiciuni de corupție.

Declarația a fost făcut de Alexandru Bujoreanu, unul dintre liderii Blocului „Împreună”, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Doamna Sandu a mai avut o șansă și încă o mai are: să devină un candidat, probabil, al mai multor forțe politice. Noi i-am lansat o propunere dumneaei, la ultima întîlnire, ca să fie demis guvernul sau, cel puțin, miniștrii care nu fac față și asupra cărora planează suspiciuni de corupție, care au gestionat prost crizele,” a declarat Bujoreanu.

Politicianul a continuat, explicînd că această propunere nu este populară în rîndul partidului de guvernămînt și că „inclusiv dna Maia Sandu nu se poate desprinde de anumiți miniștri nocivi, care au devenit nu doar problema PAS-ului, dar deja a țării. Avem informații că unii dintre acești miniștri sînt investigați în dosare penale.”

Bujoreanu a criticat, de asemenea, orgoliul exponenților PAS, susținînd că încercarea lor de a menține un monopol asupra integrării europene ar putea compromite acest proces. „Maia Sandu ar fi putut fi candidatul mai multor forțe proeuropene dacă pe parcursul mandatului ar fi reprezentat tot spectrul politic proeuropean din țară și ar fi fost acel președinte al tuturor, așa cum se declară dumneaei.”


Potrivit lui Bujoreanu, din cauza percepției negative create în interiorul țării, „Doamna Maia Sandu are azi unul dintre cele mai mari antiratinguri, am văzut acest lucru în sondaje credibile.”

El a subliniat că eșecurile guvernării sînt văzute ca eșecuri ale președintelui Sandu, ceea ce afectează percepția publică asupra procesului de integrare europeană.

„Toată percepția cetățeanului față de procesul de integrare europeană este atașat de această corabie, numită PAS, care se scufundă.”

8
20
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав