X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1414

În mai multe localități din țară vor fi înființate farmacii subvenționate de stat

24 ian. 14:31   Societate
2628 0

În opt localități din raionul Căușeni și două din Anenii Noi vor fi înființate farmacii subvenționate de stat.

La data de 11 ianuarie 2024, Hotărîrea Guvernului nr. 1036/2023 cu privire la aprobarea Regulamentului privind condițiile de licențiere a activității farmaceutice subvenționate de stat în localitățile rurale a fost publicată în Monitorul Oficial, transmite Noi.md cu referire la studio-l.online.

Astfel, a fost aprobat Regulamentul privind condițiile de licențiere a activității farmaceutice subvenționate de stat în localitățile rurale.

De asemenea, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a actualizat lista localităților rurale în care vor fi înființate farmacii subvenționate de stat.

De menționat că cererile urmează a fi depuse pînă la data de 5 februarie curent. Prezenta hotărîre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.


Antreprenorii din aceste localități vor primi licență gratuită și subvenții lunare între 10.000 și 20.000 de lei, în funcție de veniturile înregistrate.

Scopul proiectului este de a asigura cu medicamente esențiale populația din zona rurală, prin amplasarea rațională a farmaciilor. Această măsură contribuie la menținerea stării de sănătate a populației și la reducerea semnificativă a barierelor în accesul la tratament, avînd un impact pozitiv asupra calității vieții cetățenilor.

3
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав