În ce stare se află stîlpii din Republicii Moldova

21 feb. 17:45   Societate
3133 0

În perioada 6-21 februarie, au avut loc ultimele verificări la rezistență a pilonilor de tip R-60, ce urmează a fi instalați pe construcția Liniei Electrice Aeriene(LEA) de 400 kV, Vulcănești Chișinău. Verificările au avut loc în cadrul Centrul de Cercetare în Inginerie Structurală (SERC) Chennai, India, se arată într-un comunicat al Moldelectrica.

Conform concluziilor echipei de experți, pilonii corespund tuturor cerințelor tehnice și vor rezista condițiilor meteorologice specifice Republicii Moldova.

Reamintim că la construcția LEA 400 kV Vulcănești-Chișinău vor fi utilizați trei tipuri de piloni: R-NS, R-30 și R-60. Astfel, pilonii R-NS și R-30 au fost testați în lunile septembrie, respectiv, decembrie – cel de tip R-60, fiind ultimul tip de pilon care urma a fi testat.

Contractul respectiv reprezintă parte a Proiectului de Dezvoltare a Sistemului Electroenergetic, finanțat de Banca Mondială și implementat de către Guvernul Republicii Moldova prin Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE).

Pe lîngă construcția liniei, proiectul prevede modernizarea a două substații electrice și consolidarea sistemului de dispecerat și evidență pentru ÎS Moldelectrica. Perioada de implementare: 2022-2024.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?