X 

Preşedintele Armeniei suspendă creşterea preţului la electricitate, care a determinat proteste ample

29 iun. 2015,, 11:15   Război în Ucraina
2356 1

Foto: noi.md

Preşedintele Armeniei, Serge Sarkisian, a decis suspendarea creşterii preţului la electricitate, care a determinat proteste de amploare ce durează de mai mult de o săptămînă, relatează BBC News Online.

Şeful statului a precizat că Guvernul va acoperi temporar costul scumpirii electricităţii, pînă la revizuirea planurilor.

Protestatarii, care blochează principalul bulevard din capiata Erevan, au rămas în stradă sîmbătă, afirmînd că decizia preşedintelui nu îndeplineşte cerinţa lor de a se renunţa la scumpire.

Zona de protest este înconjurată de poliţie, care a adus autobuze şi tunuri de apă în apropiere.

Protestele au început la cîteva zile după o decizie luată la 17 iunie de comisia de reglementare a statului de a creşte tarifele la electricitate cu 17-22% începînd de la 1 august.

Această scumpire a fost decisă la cererea companiei de distribuţie a electricităţii pentru reţeaua electrică din Armenia, o subsidiară a firmei ruse Inter RAO, care a argumentat prin devalorizarea monedei armene, dramul.

Armenia, o fostă republică sovietică cu 3,2 milioane de locuitori, a fost afectată grav de criza economică din Rusia, care a redus exporturile şi remitenţele muncitorilor armeni din această ţară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?