Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Imagini șocante: Gardienii, bătuți de deținuți în penitenciarele din Moldova

15 apr. 2021,, 17:08   Societate
5335 0

Deținuții își permit să-și bată Joc de gardieni, iar aceștia nu ripostează de frică să nu fie mustrați de către șefi. Se întîmplă în Republica Moldova, iar autoritățile se eschivează de la un comentariu pe potrivă.

Jurnal TV a intrat în posesia a unor noi imagini, care arată dezmățul din pușcării.

Potrivit sursei citate, degradarea sistemului este cauzată de relațiile camuflate dintre capii lumii interlope și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Aceste imagini au fost surprinse de camerele de supraveghere la penitenciarul nr. 2 din Lipcani, în ziua de 11 martie, 2018. Un deținut se apropie de un gardian și acesta din urmă îi aprinde amabil o țigară. Urmează o lovitură, pe care deținutul i-o aplică ofițerului, care nu reacționează în niciun fel. Doar și-a acoperit fața, iar ulterior a intrat în încăpere și a închis ușa după el.

Un incident similar celui din Lipcani a avut loc pe 25 martie 2018 într-o pușcărie din Chișinău. Sursele Jurnal TV afirmă că e vorba de penitenciarul nr. 13. În imagini vedem cum gardienii încearcă să-i scoată din celule pe deținuți. La un moment dat, unul dintre aceștia îl lovește drept în față pe un ofițer. El pleacă în sînge, dar ceilalți colegi nu au intervenit. Se pare că încercau să se apere, nu să acționeze. Au venit întăriri, dar nici atunci deținuții care i-au atacat pe gardieni nu au fost imobilizați.


Autoritățile competente nu au venit o reacție pe aceste cazuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?