X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Gheorghe Petic va primi despăgubiri din partea statului

17 mai. 17:24   Societate
2240 1

Fostul angajat al Poliției de frontieră, Gheorghe Petic, va primi de la stat o despăgubire în sumă de peste 2 milioane de lei pentru cele 9 luni în care a stat în detenție în dosarul care i-a fost fabricat pentru viol.

Decizia a fost pronunțată astăzi de Judecătoria Chișinău. Pe lîngă suma compensatorie a prejudiciului moral, Gheorghe Petic va mai primi 36 de mii de lei, prejudiciu material și 26 de mii de lei, cheltuieli de judecată, transmite jurnal.

Instanța a decis că lui Gheorghe Petic i-a fost reprimată libertatea și i-a fost încălcat dreptul la viața privată.

Gheorghe Petic a solicitat anterior o despăgubire din partea statului de șase milioane de lei. El a fost achitat de Judecătoria Orhei în dosarul în care era acuzat de viol în 2021, peste aproape trei ani de la condamnarea sa. S-a întîmplat după ce pretinsa victimă a violului și-a retras acuzaţiile, oferind detalii despre cum a fost fabricat dosarul.


Amintim că Petic a fost condamnat în martie 2019, de magistrații Judecătoriei Orhei, la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol. Acestuia i-a fost aplicată și o amendă de 30 de mii de lei. El s-a declarat nevinovat și a susținut că dosarul a fost fabricat, după ce a făcut declarații împotriva guvernării democratice. Gheorghe Petic a fost eliberat după nouă luni de detenție.

13
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?