X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Gheorghe Petic va mai sta 30 de zile în arest

15 feb. 2019,, 14:20   Societate
2277 0

Președintele organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, rămîne în continuare în arest. Mandatul de arest pe numele acestuia a fost prelungit pentru încă 30 de zile.

Avocata lui Gheorghe Petic, Angela Istrate, spune că atît ea, cît și clientul său nu-și pot desfășura campania electorală, din motiv că sînt blamați de instituțiile de stat.

„Instanța de judecată a refuzat să admită cererea de acces a presei către Gheorghe Petic, pentru a desfășura campania electorală! La fel, a fost respinsă cererea de amînare a ședinței de judecată pentru data de 25 februarie, pe motiv că ambii avocați sînt degrevați din funcție pe perioada campaniei electorale. Instanța a refuzat desfășurarea campaniei electorale a lui Gheorghe Petic!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Angela Istrate.

Precizăm că Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru viol.

Mai mulți lideri de opinie, reprezentanți ai opoziției și apărători ai drepturilor omului declară că reținerea lui Gheorghe Petic este o răzbunare pentru activismul său în cadrul Platformei DA, dar și pentru dezvăluirile sale privind schemele de contrabandă cu țigări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?