X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan rămîn în arest

18 oct. 2023,, 16:25   Societate
2493 0

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis solicitarea procurorilor de a prelungi arestul pentru deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan.

În următoarele 30 de zile, chiar dacă este înregistrat în cursa pentru Primăria Bălți din partea Partidului Renaștere, Nesterovschi va fi închis în izolator, iar Lozovan va sta în arest la domiciliu, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Amintim că la 21 septembrie, Alexandr Nesterovschi și colega sa, Irina Lozovan a fost reținuți de oamenii legii, după ce le-a fost ridicată imunitate parlamentară.

Lozovan este bănuită de acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic, din partea unui grup criminal organizat și spălarea banilor săvîrșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Alexandr Nesterovschi este bănuit de acceptarea cu bună știință a finanțării unui partid politic din partea unui grup criminal organizat, dar și de corupere pasivă, adică pretinderea, acceptarea și primirea personal sau prin mijlocitor, de bunuri ce nu i se cuvin, pentru sine și pentru a îndeplini acțiuni în exercitarea funcției sale.


Potrivit procurorului general interimar, Ion Munteanu, cei doi au fost reținuți pentru a evita posibilitatea exercitării influenței asupra martorilor și desfășurării procesului penal. Lozovan a fost ridicată de acasă, iar Nesterovschi de lîngă Parlament.

4
0
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?