Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Furtuna puternică și ploile cu descărcări electrice din noaptea trecută au cret multiple deranjamente electrice

12 iun. 08:13   Societate
4576 0

Premier Energy, anunță că furtuna puternică și ploile cu descărcări electrice din noaptea trecută au cret multiple deranjamente electrice

Precipitațiile cu descărcări electrice și vîntul puternic din noaptea de 11 – 12 iunie au provocat numeroase căderi de arbori și crengi peste liniile electrice, producînd astfel rupturi de conductoare soldate cu întreruperea avariată a livrării energiei electrice către consumatorii deserviți din partea de centru și sud a țării.

Astfel, conform situației operative de la ora 6:00 a zilei de 12 iunie, energia electrică lipsește parțial în 88 de localități din raioanele Criuleni, Străṣeni, Orhei, Telenești, Nisporeni, Călărași, Ialoveni, Hîncești, precum ṣi în mun.Chiṣinău.

Formațiunile de intervenție operativă se află în teren și întreprind măsurile necesare de restabilire a furnizării energiei electrice către consumatorii afectați.

Ținînd cont de intensitatea furtunii din seara zilei de ieri, s-au produs multiple rupturi de conductoare, fapt care, din motive de securitate, a condus la deconectarea supravegheată a punctelor vizate pînă la remedierea tuturor defecțiunilor.


În acest context, Premier Energy reiterează necesitatea respectării stricte a regulilor de securitate de către persoane în raport cu instalațiile electrice.

  • ocoliți și nu atingenți conductoarele electrice căzute avariate la pămînt sau care atîrnă accidental de pe piloni și copaci
  • nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare
  • nu lăsați fără supraveghere copii, verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității electrice
  • țineți legate animalele domestice și cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol
  • instruiți copiii să respecte regulile de securitate electrică
  • cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energiei electrice sau dacă sînt suficient de maturi să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind serviciului Oficiului telefonic de 24 de ore toate datele solicitate, inclusiv cele de contact.

Despre orice incident informați în regim de urgență operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h - 022 43 11 11

Este foarte important să respectați regulile de securitate electrică!

5
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав