X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Finul lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir, a pierdut litigiul privind apărarea cinstei și demnității

5 iun. 2023,, 09:51   Societate
2801 0

Dorin Damir, președinte al Federației FEA (Fighting & Entertainment Association), a rămas păgubaș în litigiul de apărare a cinstei și demnității împotriva fostului șef de la MoldAtsa, Sorin Stati.

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a menținut decizia instanței de apel, care i-a respins cererea ca fiind una neîntemeiată, transmite anticoruptie.md.

Astfel, finul de cununie al fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, nu va primi cele 30 de mii de lei, banii pe care se obliga să-i doneze în scopuri caritabile.

Dorin Damir l-a acţionat în judecată pe fostul șef al MoldAtsa, Sorin Stati, după ce acesta a declarat la o emisiune de la postul de televiziune Jurnal TV că finul lui Plahotniuc ar fi implicat în presupusul atac raider desfășurat asupra companiei Glorinal și că ar fi săvîrșit în acest scop acțiuni de pressing asupra anumitor persoane fizice și juridice, judecători şi procurori.

În octombrie 2022, Curtea de Apel de la Bălți a respins plîngerea, menținînd decizia instanței de fond. Damir cerea să fie constatat caracterul fals şi defăimător al informaţiei, iar Sorin Stati să fie obligat să dezmintă declaraţiile şi să-i achite 30 de mii de lei prejudicii morale.


În ianuarie curent, Dorin Damir a fost achitat în dosarul de șantaj și amestec în înfăptuirea justiției, în privința directorului agenției imobiliare.

Dorin Damir mai este acuzat de abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?