Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Elena Bîceva: "Cînd oamenii încep să negocieze, este important să facă pauze"

29 noi. 2023,, 06:30   Societate
2578 0

Atunci cînd în familie apare un conflict, în primul rînd, trebuie să dorești să auzi și să vezi cealaltă parte.

O astfel de opinie a exprimat doctorul în psihologie, Irina Dvornina, în cadrul emisiunii "Без галстуков" cu Alexandru Stahurschi de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

Ea a reamintit că într-un conflict întotdeauna există două persoane.

"Există o parte, există a doua parte. De obicei, oamenii încearcă să spună punctul său de vedere, să-l "bage" în urechile celeilalte persoane și nu aud cealaltă persoană. Aici trebuie să existe o dorință de a auzi ambele părți. Dorința de a spune despre sine în așa fel, încît să nu fie jignitor și să nu fie umilitor pentru celălalt", a subliniat doctorul în psihologie.

Potrivit acesteia, în plus, atunci cînd oamenii încep să negocieze, este important să se ia o pauză.


"Desigur, conflictele sînt diferite și oamenii reacționează diferit la ele. Depinde de persoană. Unii oameni se închid în sine, unii au prea multe emoții, cad în afecte. Aici este important să facem o pauză și să rezolvăm acest conflict pe porții mici. Dacă conflictul a apărut de mai multe luni sau de mai mulți ani, el nu poate fi rezolvat într-o singură seară. De aceea, trebuie să rezervăm mai mult timp și să începem aceste negocieri, care vor dura și ele ceva timp", a declarat Elena Bîceva.

3
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?