X 

Echipament medical oferit de Japonia Centrului de Sănătate din Bardar

14 iul. 23:00   Societate
2462 0

Ambasadorul Japoniei în R. Moldova, Yamada Yoichiro, a participat la ceremonia de finalizare a proiectului de dotare cu echipamente pentru fizioterapie a IMSP Centrul de Sănătate Bardar, Ialoveni.

Ambasada Japoniei în Republica Moldova informează printr-un comunicat emis în rețelele sociale că Executivul Japoniei a oferit instituției o finanțare nerambursabilă în sumă de 20 251 de dolari prin intermediul Programului Kusanone, notează Noi.md.

Fondurile au fost utilizate pentru procurarea a cinci aparate pentru electroterapie, terapia laser, terapie prin ultrasunete, magnetoterapie și vacuum terapie și mobilierul necesar pentru proceduri, dar și a unei camere de sterilizare.

Echipamentele vor contribui la fortificarea capacităților de efectuare a procedurilor fizioterapeute calitative și sigure pentru locuitorii din satele Bardar și Pojăreni.

"Comunitatea internațională a văzut provocările enorme cu care v-ați confruntat și profesionalismul exemplar și umanitar de care ați dat dovadă. Guvernul Japoniei va continua să lucreze cu dumneavoastră pe parcursului călătoriei către aderarea la Uniunea Europeană", le-a spus ambasadorul medicilor prezenți la cermonie.


Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?