Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Drumul de ocolire a satului Troița Nouă a fost dat exploatare

17 sep. 2023,, 11:45   Societate
10510 0

Drumul de ocolire a satului Troița Nouă cu o lungime de șase km, construcția căruia a început în anul 2019, a fost dat exploatare.

„Este un drum cu o lungime de 6,4 km, două benzi de circulație și lățimea părții carosabile între 7,0-10,5 m. Pentru menținerea direcției generale și utilizarea optimă a cursului bazinului hidrografic, au fost prevăzute 23 de unghiuri de viraj. De asemenea, sînt asigurate condiții optime de siguranță, cu distanțe de vizibilitate pe carosabil de minimum 200 de metri, astfel încît șoferii să poată reacționa în mod corespunzător la orice situație din trafic”, se arată în mesajul Administrație de stat a drumurilor, transmite Știri.md, cu referire la bani.md.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a declarat că locuitorii din Troița și nu numai îl așteptau de tare mult timp. Pînă acum toate camioanele care se deplasau spre Ucraina treceau prin localitate.

Valoarea acestui proiect este de peste 146,27 milioane de lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

Lucrările de construcție a drumului au fost începute în anul 2019, iar Rutador, compania care s-a ocupat de construcție a promis că lucrările vor dura un an, însă ulterior a cerut prelungirea termenului de execuție.

18
1
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?