X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Locuitorii din Vulcănești, zguduiți de zgomotul camioanelor

9 sep. 2023,, 13:30   Sudul Moldovei
2138 1

Locuitorii unei zone de la periferia orașului Vulcănești nu mai au liniște din cauza mașinilor de mare tonaj care circulă pe lîngă casele lor.

Oamenii spun că din cauza traficului intens, pe lîngă faptul că este deteriorat drumul, li se zguduie casele, iar pe pereți apar fisuri. Autoritățile locale afirmă că s-au adresat de mai multe ori către instituțiile responsabile, însă, pînă acum așa și nu s-a întreprins nimic.

Recent, la Vulcănești a început construcția drumului de ocolire a orașului spre șoseaua națională Comrat-Giurgiulești pe unde camioanele să se deplaseze către portul de la Dunăre. Locuitorii se plîng de zgomot, iar drumul din preajmă a ajuns într-o stare jalnică.

„Locuiesc toată viața pe această stradă. Anterior, erau mai puține mașini și nu erau așa probleme”.

Autoritățile locale spun că nu pot să rezolve această problemă din lipsă de bani și că au solicitat ajutor de la autoritățile centrale, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.


„Dacă pe zi circulă în jur de 100 - 150 de vehicule ușoare, atunci avem în jur de 500 de camioane care zilnic trec pe aici. E o problemă mare. Tot ne adresăm și sperăm să fim auziți de autorități ca acest drum să fie reparat”, spune primarul orașului Vulcănești, Victor Petrioglu.

„Pe acest drum, s-au format găuri cu o adîncime de 10 centimetri, iar din această cauză, cînd circulă camioanele, locuințele vibrează și apar fisuri pe pereții caselor”, menționează și vicepreședintele raionului Vulcănești, Ivan Gaidarji.

Dacă problema nu va fi rezolvată, localnicii spun că ar putea să blocheze această arteră. Administrația de Stat a Drumurilor a anunțat că analizează situația creată și urmează să vină cu o decizie în acest sens.

1
3
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?