X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Dragalin speră ca familia sa să nu treacă printr-o situație similară celei a altui magistrat

14 iun. 08:30   Societate
4690 0

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că speră ca familia sa să nu fie nevoită să treacă printr-o experiență similară cu cea a părinților magistratului Ion Chirtoacă, care au fost audiați de Comisia pre-vetting.

Această declarație vine în contextul în care presiunile și investigațiile asupra magistraților și a familiilor lor au crescut semnificativ în ultima perioadă, în încercarea de a curăța sistemul judiciar de corupție, notează Noi.md cu referire la newstream.

Comisia pre-vetting, responsabilă de verificarea integrității și competenței magistraților, a audiat părinții magistratului Ion Chirtoacă, ridicînd numeroase întrebări legate de activitățile și veniturile acestora.

La începutul lunii martie, judecătorul on Chirtoacă, candidat în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a fost supus unei audieri repetate de către Comisia Pre-Vetting, iar părinții săi au fost, de asemenea, convocați pentru a clarifica anumite aspecte legate de integritatea financiară și etică a candidatului.

Procesul de audiere a stîrnit nemulțumire în mediul online, întrucît judecătorul Chirtoacă a fost pus să adreseze întrebări părinților săi în timpul acestor proceduri. În ciuda faptului că candidatul și-a invitat părinții la audieri, mulți au considerat această practică drept inadecvată

2
1
2
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав