X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu răspunde acuzațiilor Marinei Tauber

21 iul. 2022,, 21:14   Politică
6982 0

Maia Sandu răspunde acuzațiilor Marinei Tauber, precum că dosarul în privința ei este unul politic. Președinta susține că deputatei îi este mai ușor să se victimizeze, decît să explice din ce bani i se finanțează partidul.

Șefa statului a punctat că în cazul lui Ilan Șor ar putea exista probleme cu extrădarea. Conform ei, se va întîmpla în contextul în care Israelul nu își expulzează propriei cetățeni, însă ea face referire la inițiativa care prevede condamnarea inculpaților în lipsa lor, transmite Știri.md.

„Cunoașteți că vorbim despre ani buni despre finanțarea ilegală a partidelor și campaniilor electorale. Această corupție ajunge în instituțiile statului și ne pomenim cu toate problemele pe care le-a generat. Nu este o surpriză că acest partid se finanțează ilegal. În sfîrșit a început anchetarea acestui fenomen, pentru că vorbim despre el de mult timp, în raport cu multe partide. Cei care sînt vizați, le este mai ușor să se victimizeze și să caute vinovați decît să explice de unde sînt banii. Singura mea dorință este ca această anchetă să fie corectă, transparentă, să nu trezească semne de întrebare. Democrația înseamnă partide politice veritabile, nu grupări criminale care vin cu saci cu bani”, a spus Sandu în studioul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Referindu-se la declarațiile Partidului Șor de săptămîna trecută, referitoare la eventuale rețineri, Sandu a punctat că ar fi existat scurgeri, iar Procuratura a inițiat deja investigații de rigoare.

„E clar că a fost o scurgere. Procuratura a deschis un dosar, ca să identifice de unde a pornit. Este o dovadă în plus că în instituțiile de drept sînt oameni care probabil au vîndut această informație. Știm că justiția încă nu este în ordine, încă se fac reforme și trebuie să îi elimine pe toți ce care fac scheme și comit abuzuri. Totuși, există efort de a ancheta aceste cazuri de rezonanță”, a punctat Sandu.


Marina Tauber a fost lipsită astăzi, 21 iulie, de imunitate parlamentară. După mai multe percheziții, ea a fost reținută pentru 72 de ore, fiind bănuită de falsificarea raportului financiar al partidului și finanțarea acestuia de către grupul criminal organizat, condus de Ilan Șor, potrivit procrorului general interimar, Dumitru Robu. Parlamentara spunea joi dimineața că știe despre asemenea acțiuni, planificate în privința sa.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?