X 
Transnistria stiri: 1328
Eurovision stiri: 495

Dosarul Laundromat: Platon, una dintre cele 20 de persoane cu statut procesual

1 apr. 2022,, 07:20   Societate
2972 0

Veaceslav Platon este una dintre cele 20 de persoane cercetate în dosarul Laundromat, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov, notează Noi.md cu referire la tv8.

În cadrul ediției din 31 martie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, aceasta a menționat că Procuratura va veni cu un comunicat la acest subiect, atunci cînd procesul de învinuire va fi definitivat.

„Ceea ce ține de Laundromat, din luna noiembrie 2021, a fost format un nou grup de urmărire penală, care se ocupă nemijlocit doar cu investigarea acestei cauze penale. La moment, în cadrul acestei cauze penale, au statut procesual 20 de persoane fizice”, a precizat Elena Cazacov.

Platon se regăsește pe acea listă și, „la moment, se definitivează modificarea, completarea ordonanței depunerii sub învinuire în privința acestuia și, la momentul potrivit, Procuratura Anticorupție va reveni cu un comunicat pentru întreaga societate, pentru a aduce la cunoștință despre faptul respectiv”, a mai spus aceasta.

La moment, Procuratura are certitudinea că infracțiunea privind spălarea de bani s-a întîmplat, a declarat Cazacov.


Schema de fraudă Laundromat se presupune că este cea mai mare operațiune de spălare a banilor din istorie. „Sistemul moldovenesc” de spălare a banilor ruși a devenit cunoscut în aprilie 2014. Schema a funcționat din 2010 pînă în 2013 și la ea au participat companii ruse, Moldindconbank din Republica Moldova (controlul a fost atribuit omului de afaceri Veaceslav Platon), companii din diferite jurisdicții, inclusiv Marea Britanie, instanțe din diferite regiuni ale Republicii Moldova și persoane fizice cu cetățenie moldovenească.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?