Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Dosarul "Frauda cu produse petroliere" - cine a ajuns pe banca acuzaților

5 dec. 2023,, 09:44   Societate
2446 0

Procuratura Anticorupție (PA) anunță despre finalizarea și remitere în instanța de judecată a 6 episoade disjunse din cauza penală denumită generic „Frauda cu produse petroliere”, în privința a doi învinuiți, fiindu-le incriminată săvîrșirea infracțiunii de delapidare a averii străine și escrocherie.

Urmărirea penală a fost pornită în iulie 2022, de către Inspectoratul General al Poliției (IGP), în baza plîngerilor privind comiterea de către un grup de persoane a infracțiunii de delapidarea averii străine, escrocherie și spălare de bani, notează Noi.md.

Un grup de cetățeni ai Republicii Moldova, prin diferite scheme infracționale, în perioada anilor 2021-2022 au însușit, dispus și folosit bunurile companiei încredințate în gestiune (companie petrolieră), și anume produse petroliere în volum de 461 366 litri de motorină în valoare de peste 8 milioane lei.

Acestea, prin intermediul companiei transportatoare ce aparține învinuiților, erau livrate și vîndute contra bani în numerar la alți agenți economici decît cei indicați în facturile fiscale, iar mijloacele financiare realizate, erau însușite în interese proprii.

"De asemenea, aceștia, au lansat pe piața Republicii Moldova oferte cu produse petroliere la preț diminuat, iar ca rezultat au însușit prin înșelăciune în perioada anilor 2019-2022 produse petroliere și mijloace financiare de la victime în sumă de peste 8 milioane lei, cauzînd un prejudiciu total de aproximativ 17 milioane lei.


Învinuiții nu și-au recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Totodată, în scopul recuperării prejudiciului și eventualei confiscări speciale a fost aplicat sechestru asupra bunurilor mobile și imobile în valoare de aproximativ 14 milioane lei", se arată în comunicatul Procuraturii.

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

3
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?