X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Dosarul capturii din octombrie, de peste 150.000 țigarete, de la punctul vamal din Leușeni – trimis în judecată

27 dec. 2021,, 11:02   Societate
2236 0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a unui șofer de tir, care în octombrie 2021 a tăinuit în rezervoarele autocamionului pe care-l conducea la ieșirea din țară, prin Leușeni, peste 150.000 de țigarete.

Potrivit declarațiilor acestuia, investiția pe care o făcuse pentru cumpărarea țigaretelor cu filtru, pe care intenționa să le comercializeze pe piața neagră a Uniunii Europene era de circa 300.000 lei; iar ascunzișurile din cele două rezervoare le confecționase artizanal (astfel încît doar aproximativ 20% din spațiu putea fi umplut cu combustibil). Bărbatul are vîrsta de peste 40 de ani și muncea în calitate de șofer de curse lungi începînd din 2019, iar cele nouă mărci scumpe de țigarete le cumpărase de la stațiile de alimentare cu combustibil, transmite Noi.md.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, pe marfa de contrabandă și transport a fost aplicat sechestru, în vederea confiscării lor ulterioare, în folosul statului. Potrivit legii, contrabanda cu mărfuri accizate comisă în circumstanțele acestei cauze penale, se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani. Bărbatul își recunoaște vinovăția, iar Judecătoria Hîncești urmează să se pronunțe cu privire la dosar trimis de procurori pentru examinare în fond.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?