COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2956
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7681

Doi bărbaţi din capitală, reţinuţi de CNA, în jor ar fi 15 mii de euro

26 mai. 13:45   Societate
1480 1

Doi bărbaţi din Chişinău au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Bănuiţii, care activau în calitate de taximetrişti, ar fi estorcat şi primit 15 mii de euro de la soţia unui condamnat, susţinînd că l-ar putea scăpa pe acesta de pedeapsa cu puşcăria.

Potrivit materialelor cauzei, cei doi bărbaţi, care ar fi fost în relaţii de prieteni cu deţinutul şi soţia acestuia, i-ar fi comunicat declarantei că pot obţine o condamnare neprivativă de libertate pentru soţul ei. Aceştia i-ar fi promis că ar avea influenţă asupra unor magistraţi, dar şi asupra unor persoane din cadrul sistemului penitenciar şi că le-ar putea determina să manifeste o atitudine conciliantă faţă de condamnat prin reducerea pedepsei şi chiar schimbarea acesteia în una mai blîndă.

În procesul de acumulare a probelor, precum şi în baza declaraţiilor oferite de denunţător şi alţi martori, s-a constatat că, timp de un an, bănuiţii ar fi primit o sumă de 15 000 de euro, în mai multe tranşe, sub pretextul că banii ar fi pentru persoanele responsabile de soluţionarea cazului. Pînă în prezent însă, situaţia condamnatului a rămas neschimbată, toate deciziile anterioare vizavi de condamnarea la 10 ani de puşcărie „pentru acţiuni perverse asupra unui minor” rămînînd în vigoare.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar cei doi suspecţi au fost reţinuţi şi plasaţi în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pînă la 7 ani de închisoare sau amendă penală.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽