COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Directoarea Penitenciarului pentru minori din Goian la conducerea ANP

13 oct. 13:53   Societate
1207 1

Directoarea Penitenciarului pentru minori din Goian a fost numită temporar la conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor. Liuba Jignea – Suveică îșu va exercita interimatul pînă la finalizarea concursului pentru desemnarea unui nou conducător al instituției, transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

Anterior, Liuba Jignea-Suveică, căpitan de justiție, a mai asigurat interimatul funcției de director al ANP în octombrie 2019, prin ordinul ministrei de atunci a Justiției, Olesea Stamate. Ea a fost demisă și înlocuită, însă, cu Vladimir Cojocaru de către ex-ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi.

Luni, Ministerul Justiției a anunțat lista celor trei candidați admiși la proba de interviu pentru funcția de director al Administrației Naționale aPenitenciarelor. Este vorba despre Anatolie Falcă, Vasile Dobînda și Alexandru Roibu.

Cel mai mare punctaj l-a obținut Anatolie Falcă – 9,14. Acesta a lucrat în sistemul penitenciar mai bine de 20 de ani în mai multe funcții, printre care: comandant de companie pentru paza şi supravegherea deţinuţilor, comandant al batalionului de escortă. În perioada august 2017-iunie 2018 a deţinut funcţia de director adjunct al Departamentului Instituţiilor Penitenciare.

Vasile Dobînda a acumulat 6,4 puncte. El este ofițer principal Direcția Protecție internă din cadrul ANP. are o experiență de perste 15 ani în organele de drept. Dobînda a mai participar și la concursul din 2019, cînd a luat 6,1 puncte.


Cel de-al treilea candidat, Alexandru Roibu, șef de serviciu la Penitenciarul 13 a obținut 6,3 puncte.

Proba interviului va avea loc în data de 15 octombrie 2021 la sediul Ministerului Justiției.

Anterior funcția de director al ANP era ocupată de Dorin Lișman, care și-a depus cererea de demisie în data de 7 septembrie.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X