Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Defrișări ilegale de copaci în apropiere de Lozova: „Ne vor lăsa fără păduri”

6 ian. 2023,, 13:30   Societate
2560 0

Zeci de copaci doborîți la pămînt au fost observați astăzi într-o pădure din apropierea satului Lozova, pe traseul Leușeni.

Imagini cu fîșia de pădure distrusă au fost postate de activiștii Mișcării Naționale „Voievod” pe rețelele de socializare.

Cei care au semnalat fărădelegile spun că arborii secerați sînt sănătoși, prin urmare ar fi vorba de tăieri ilegale.

"Sîntem într-o vizită de lucru în teritoriu și am observat că se taie pădurile pe-un capăt. Sîntem indignați de ceea ce se întîmplă în pădurile Moldovei. În ultimul an s-au tăiat cele mai multe păduri de la independență încoace, este o adevărată catastrofă ecologică. Ministerul Mediului și toate insistuțiile de resort au scăpat situația de sub control. Codrii plîng, pentru că zilnic sînt tăiate mii metri cub de lemn, sînt schemele corupte care nimeni nu poate să le controleze, iar acesta este un guvern de oameni care, de fapt, ne va lăsa fără păduri", a relatat Nicolae Pascaru, liderul Mișcării Voievod.

Activistul a menționat că va depune mai multe sesizări, pe marginea acestui caz.


Totodată, societatea civilă cere implicarea conducerii de vîrf a țării pentru a preveni tăierile ilicite de copaci.

"În perioada campaniei electorale, cei de la PAS promiteau că vor sădi un milion de copaci, dar vedem ce se întîmplă astăzi", a mai comentat Pascaru.

1
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?